خرید عسل طبیعی

خرید عسل طبیعی و اصل یکی از دغدغه های مصرف کنندگان است و تشخیص نوع اصل از مصنوعی بسیار دشوار است مگر از طریق آزمایشگاه معتبر. عسل طبیعی فرآوری شده توسط عسل رضا ابراهیمی اصل با تضمین بازگشت وجه برای شما عزیزان عرضه می شود. این عسل ها 100% طبیعی بوده و می توان برای موارد درمانی متعددی مصرف شود.گارانتی بازگشت وجه عسل ها

عسل طبیعی به چه عسلی گفته میشه؟

عسل واژه ای عربی است که معادل فارسی آن انگبین می باشد. عسل طبیعی به نوعی گفته می شود که عاری از هر گونه افزودنی ها توسط زنبوردار (انسان ها) باشد و زنبور، عسل را از شهد گلها فرآوری کرده باشد.

پادکست راهنمای تشخیص و خرید عسل طبیعی

فرآوری عسل طبیعی

اگر دنبال خرید عسل طبیعی هستید جالب است بدانید که عملیات استحصال عسل طبیعی مثل کشت دیم میباشد. کشت دیم یک سال ممکن است با سال قبل و یا سال بعدش متفاوت باشد. با توجه به زمان خاص از سال و کوتاه بودن زمان گل دهی ممکن است شرایط نامساعدی مثل شرایط نامناسب جوی، عمل جمع آوری شهد را برای زنبور عسل ناممکن کند.

یک باد ناهنگام، باران بی وقت، هجوم ریزگردها، سرما یا برف، گرمای زیاد، بی آبی و کمبود بارش یا پایین آمدن سطح آبهای زیر زمینی و … عواملی هستند که از بزرگترین چالش های زنبورداران می باشند.

بنابراین شهد جمع آوری شده توسط زنبور عسل و به عبارت دیگر عسل تولید شده در هر سال متفاوت و متنوع خواهد بود. به طور خلاصه میتوان گفت:

کیفیت و عطر و طعم عسل تولید شده توسط زنبور عسل، به منطقه جغرافیایی، آب و هوا، ارتفاغ منطقه از سطح دریا و نوع گلها و غنا و تنوع گلهای آن منطقه و سال تولید آن بستگی دارد.

از فواید نیش زنبور و موارد تجویز آن آن اطلاعی دارید؟ می توانید برای کسب اطلاعات به صفحه لینک شده مراجعه نمائید.

انواع عسل طبیعی

عسل از جهات مختلف دارای انواع خاصی است از قبیل کاربرد درمانی, ذاپقه های متفاوت و منطقه کشت و مصرف آن و موارد دیگر که در ادامه به توضیح هر یک از آنها می پردازیم.

کاربرد درمانی عسل طبیعی

بسیاری از کسانی که به دنبال خرید عسل طبیعی هستند به علت خاصیت درمانی آن می باشد که در عسل مصنوعی یافت نمی شود. حال ما به شما می گوییم که برای تشخیص طبیعی بودن عسل چه راهکارهایی معتبر یا نا معتبر هستند.
یک عسل کاملا ارگانیک و سالم و طبیعی ممکن است عطر و طعم خوش آیندی نداشته باشد یا بی مزه به نظر بیاید. مثلا عسل زردآلو که علیرغم اینکه قابل خوردن است ولی بیشتر برای التیام زخم استفاده میشود.

برای ذائقه های متفاوت

ممکن است نوعی از عسل که کاملا طبیعی است به ذائقه و مذاق عده خاصی یا محل و اجتماع خاصی خیلی خوشمزه و جالب بیاید ولی همان عسل در عین سالم و صددرصد طبیعی بودن باب میل دیگران نباشد. مثلا عسل کنار در مناطق جنوب کشور و کشورهای حاشیه خلیج فارس به عنوان بهترین نوع عسل شناخته و مصرف میشود.

منطقه ای

با توجه به زاویه تابش آفتاب در هر منطقه و براساس طب اسلامی و طب سنتی، محصولاتی که در یک منطقه کشت می شود برای جانداران آن منطقه بهترین و بالاترین خاصیت را خواهد داشت. بنابر این عسل طبیعی هر منطقه برترین عسل برای مصرف اهالی آن می باشد.

البته شایان ذکر است که هر گیاهی دارای خاصیت درمانی خاصی است پس طبق آیه مبارکه قرآن: “ثم کلی من کل الثمرات” عسلهایی که دارای بالاترین ترکیب از گیاهان متفاوت باشند دارای بالاترین تاثیر درمانی و شفابخشی خواهند بود.

همچنین بخوانید | سرکه انگبین چیست

عسل وحشی

زنبور حیوانی است که اهلی نشده است. پس کاربرد واژه زنبور اهلی و یا وحشی درست نمی باشد. عسل تولید شده توسط هر نوع زنبور عسل اگر توسط زنبورداری تغذیه نشده باشد طبیعی است.

اما عسلی را که تحت عنوان عسل وحشی در بازار به فروش میرسانند (در صورت صداقت فروشنده) شامل عسلهایی است که توسط یکی از انواع زنبور عسلی که داخل کندو نیست و در محیط طبیعت آزاد زندگی می کند تولید می شود. در این صورت کیفیت این عسل بستگی به نوع گلهایی دارد که زنبور از آن تغذیه کرده است.

همه میدانیم که قسمت اعظم بحث خواص شفا بخشی عسل در نوع گیاه و شهد آن است که به عسل منتقل شده است. مثلا من زنبورهای خود را به منطقه ای برده ام که دارای پوشش گیاهی غنی و عالی باشد.  در این صورت عسل به دست آمده توسط زنبورهای من از عسل به اصطلاح وحشی بهتر است. یا ممکن است برعکس این مسئله باشد یعنی منطقه ای که این عسل به اصطلاح وحشی از آنجا جمع آوری شده است (در صورت صحت گفتار جمع آوری کننده)، مربوط به منطقه ای باشد که غنی تر از منطقه زنبورداری من است پس این عسل دارای کیفیت بالاتری خواهد بود.

شکرک زدن یا رس زدن عسل – طبیعی یا صنعتی

عسل، متشکل از قندهای طبیعی است و رس زدن (شکرک زدن) آن اجتناب ناپذیر است. در برخی کشورها برای اطمینان بیشتر از طبیعی بودن عسل، از نوع رس زده آن استفاده می شود.

فرق شکرک با رس زدن

شکرک زدن یا رس زدن عسل طبیعی

فرق رس زدن و شکرک زدن در این است که معمولا رس از پایین اتفاق میافتد و شکرک زدن از بالا (مثل شکرک زدن مرباهای خانگی).

اگر عسل طبیعی باشد حتما رس میزند ولی زمان آن به چند عامل بستگی دارد:

  • نوع گل (مثلا عسل اقاقیا، آویشن، کنار … دیرتر رس میزنند)
  • درجه حرارتی که عسل بسته بندی شده است (در صورت بسته بندی در دمای نامناسب عسل زودتر رس میزند)
  • میزان ناخالصی ها مثل گرده گل، موم، بره موم یا …  در عسل (باید دقت شود که این ناخالصی ها ارزش غذایی عسل را بالا میبرد ولی در عین حال از نظر کارشناسان ارگانیک ارزش عسل را پایین می آورد)
  • درجه حرارت محیط. در درجه حرارت پایین و سرما، و مثلا در داخل یخچال عسل زودتر رس میزند. بهترین دما برای تاخیر در رس زدن عسل بین 5-25 درجه سانتیگراد می باشد. (Dr. Kemal ÇELİK)

عسل طبیعی حتما دیر یا زود باید رس بزند ولی عسل تغذیه ای یا مصنوعی اگر به آن مواد افزودنی مثل جوهر لیمو مخلوط کنند هیچوقت رس نمیکند.

اندازه دانه های رس زده

اگر عمل رس زدن سریع اتفاق بیافتد دانه های رس بزرگتر و نامرغوبتر می شود.

ارتباط رس زدن با نوع قند موجود در عسل:

  • عسلهایی که دارای فروکتوز بالایی هستند عمل رس زدن آنها دیرتر اتفاق می افتد. (17)
  • اگر گلوکوز عسل بالاتر از 28درصد باشد زودتر رس میزند و پایین بودن گلوکز عسل باعث میشود عسل حالت مایع خود را بیشتر حفظ نماید.
  • اگر رطوبت عسل بیش از 20درصد باشد دانه های رس آن همگون نخواهد بود (16.2)

همچنین بخوانید | خواص بره موم برای رحم

تشخیص عسل طبیعی

با توجه به سخت بودن تشخیص عسل طبیعی از عسل غیر طبیعی توسط عامه مردم، زمینه سوء استفاده در این زمینه برای افراد سودجو فراهم است. پس سفارش می شود که از کسی عسل مورد نیاز خود را تهیه فرمایید که اطمینان دارید.

بارها اتفاق افتاده که یک نمونه از عسلهامون را در دو ظرف متفاوت به یک آزمایشگاه داده ایم و در کمال تعجب دو نتیجه متفاوت 20 درصدی جواب گرفته ایم. البته آزمایشگاه هایی که به دستگاه های جدید و مدرن مجهز هستند و به طور تخصصی در خصوص عسل فعالیت میکنند بالطبع توان بالاتری در آنالیز دارند. متاسفانه هزینه بالای آزمایش چند صدهزار تومانی مشکل بزرگی است و تست کردن یک نوع عسل که مثلا در 100 حلب میباشد به طور دقیق  سخت میباشد.

از عسل طبیعی با نامهای دیگر چون عسل ارگانیک، عسل سالم، عسل کوهی، عسل صد در صد طبیعی، عسل خالص، عسل 100% طبیعی، عسل ناب، عسل خام و … نیز یاد می شود.

رنگ عسل طبیعی

تفاوت رنگ عسلها به عوامل زیر بستگی دارد:

رنگ عسل طبیعی

    • سال تولید: هر چه از زمان تولید عسل میگذرد رنگ آن تیره تر می شود.
    • نوع گل: مثلا رنگ عسل اقاقیا متمایل به بی رنگ مثل آب و عسل آویشن بعضی از مناطق عقیقی رنگ است.
    • میزان حرارت و نور دیدن: حرارت دادن عسل باعث تیره شدن رنگ عسل می شود.
    • محل جمع آوری عسل در داخل کندو توسط زنبور عسل: اگر عسل در داخل سلول های موم سفید ذخیره شود که جدیدا توسط زنبور عسل بافته شده است، دارای رنگ روشنتری خواهد بود. به عبارت دیگر رنگ شهد جمع آوری شده تغییر نخواهد کرد ولی شهدهایی که در سلول هایی جمع آوری شوند که زنبور ملکه قبلا در آنها تخم ریزی کرده است به دلیل نقود رنگ بره موم موجود در دیواره سلولها، تیره تر خواهند شد.

همچنین بخوانید | شهد چیست

خرید عسل طبیعی

ما به خوبی می دانیم که برای بهرهمند شدن از فواید بی شمار عسل اصل چه برای بحث درمانی و چه بحث سلامتی و پیشگیری باید به دنبال خرید عسل طبیعی اصل باشید تا بتوانید به نتایج مطلوب درمانی و سلامتی برسید.

عسل طبیعی را از کجا تهیه کنیم؟

خب خوب است بدانید که در واقع عسل یکی از محصولاتی است که بیشتر از اینکه به نشانه های طبیعی بودن عسل بتوان اعتماد کرد به تولید کننده و فروشنده آن باید اعتماد داشت.

خب شاید بگویید که در حال حاضر بیشتر فروشندگان و تولید کنندگان را که ما نمی شناسیم حال چه کنیم؟ در جواب این سوال می گوییم همانطور که در مقاله تشخیص عسل طبیعی به طور کامل توضیح داده ایم بهترین و مطمئن ترین راه برای این منظور آزمایش عسل در آزمایشگاههای معتبر می باشد.

به عنوان مثال ما در مجموعه عسل رضا به شما یک گارانتی فوق العاده می دهیم در کلیپ بالای این صفحه آقای رضا ابراهیمی اصل به طور کامل این موضوع را توضیح داده اند ، پس می توانید با آسودگی خاطر هر نوع عسلی را که مدنظر دارید از سایت عسل رضا تهیه نموده و از فواید فراوان عسل های طبیعی ما بهرهمند شوید.