فهرست مطالب
سرکه انگبین چیست؟ سرکه انگبین از نوشیدنیهای خاص و پرطرفدار در ایران است که بیشتر افراد آن را نوشیدنی شاهانه مینامند. در واقع این نوشیدنی از زمان گذشته تاکنون مورد توجه بسیاری از طبیبان قرار داشته است. حتی بعضی از افراد آن را به اسم سرکه سکنجبین صدا میکنند اما برخی دیگر معتقد هستند که سکنجبین با سرکه انگبین فرق دارد. احتمالاریال منشا این تفاوت در شیرین کننده این شربت طبیعی و گوارا است.
اینکه سرکه انگبین چیست در ادامه متوجه خواهید شد و جالب است بدانید که در ترکیبات این سرکه از عسل استفاده میشده که در طی گذشت زمان به دلیل گران بودن عسل، برخی شکر را جایگزین عسل کردهاند. به همین دلیل است که سرکه انگبین قدیم با نمونه های سکنجبین امروزی تفاوتهایی دارد( این تفاوت تنها در عسلی بودن یا شکری بودن شربت است).
مراحل تهیه سرکه انگبین خانگی
اما سرکه انگبین چیست؟ و چگونه میتوانیم آن را به روش خانگی تهیه کنیم؟ ابتدا سرکه و عرق نعنا را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار میدهید. باید صبر کنید که ترکیب سرکه و عرق نعنا به دمای مورد نظر برسد و اصطلاحا یک قل بزند.
وقتی مواد یک جوش زد، شعله را کم کنید تا حرارت ترکیب سرکه و عرق نعنا، کاهش یابد. در این زمان میتوانید عسل طبیعی را به مخلوط سرکه و عرق نعنا اضافه کنید و بعد از عسل، باید اجازه بدهید تا ترکیب قوام بیاید.
البته این کار ممکن است چند ساعت طول بکشد. بعد از غلیظ شدن مواد میتوانید شعله گاز را خاموش کنید. پس از اینکه دمای شربت هم ولرم شد آن را درون شیشه ریخته و در یخچال یا جای خنک نگهداری میکنیم.
توجه داشته باشید کسانی که لاغر هستند برای تهیه شربت سکنجبین عسلی بهتر است از سرکه انگور استفاده کنند و کسانی که چاق هستند بهترین سرکه، سیب خواهد بود.
می توانید در صفحه خرید گرده گل درباره خواص گرده گل مطالعه نمائید.
چه افرادی میتوانند از سرکه انگبین استفاده کنند؟
سرکه انگبین نه طبع سرد دارد و نه طبع گرم بلکه میتوان گفت یک طبع میانهای دارد. افراد با تبهای متفاوت میتوانند از آن استفاده کنند. اما در صورتی که گرم مزاج هستید برای کمک به هضم معده میتوان سرکه انگبین را با مقداری عرق کاسنی ترکیب کرده و به همراه کاهو میل کنید. در صورتی که سرد مزاج هستید میتوانید چند شاخه نعنای تازه را با سکنجبین ترکیب و مصرف کنید.
می توانید درباره عسل طبیعی با ضمانت، در صفحه خرید عسل طبیعی مطالعه کنید.
چه افرادی نمیتوانند از سرکه انگبین استفاده کنند؟
کسانی که باردار هستند بهتر از سرکه انگبین را مصرف نکنند، به ویژه در ماههای اول بارداری ممکن است خطراتی برای آنها به همراه داشته باشد. میتوانید با طبیب طب سنتی در این زمینه مشورت کنید.
افرادی که زخم معده دارند نیز به دلیل وجود سرکه در این شربت بهتر است از سرکه انگبین استفاده نکنند.
همچنین افرادی که مشکلات مفصلی داشته مانند ساییدگی، بهتر است از خوردن شربت سرکه انگبین صرف نظر کنند. علاوه بر این، افرادی که دارای ضعف اعصاب و افرادی که دارای مشکلات رحمی هستند، نباید از شربت سکنجبین عسلی استفاده کنند.
مضرات استفاده بیش از اندازه سرکه انگبین
در مصرف سرکه انگبین باید دقت کنید زیرا استفاده بیش از حد برای افراد، مشکلاتی مانند زحم معده و مشکلات رودهای به وجود میآورد. همچنین اگر عسل سرکه انگبین زیاد باشد، طبع آن گرمتر شده و ممکن است مشکلاتی برای افراد رقم بزند.
دقت داشته باشید که سرکهای که با شکر درست میشود مشکلات زیادی را به همراه دارد. هر چند حتی سکنجبین شکری نیز خواصی دارد اما برای بسیاری از افراد منع مصرف دارد. بهتر است وقتی سرکه انگبین را خریداری میکنید دقت ویژهای داشته باشید یا خودتان در خانه آن را تهیه کنید.
نکات نگهداری سرکه انگبین چیست؟
وقتی خودتان به صورت خانگی سرکه انگبین را درست کردید بهتر است آن را داخل شیشه ریخته و به مدت 3 هفته در یخچال نگهداری کنید. توجه داشته باشید که این سرکه نباید در معرض تابش خورشید قرا بگیرد.
به هیچ عنوان سرکه انگبین را درون شیشههای پلاستیکی نگهداری نکنید. اگه قصد خرید سرکه انگبین از بیرون دارید، ممکن است سرکه درون ظرف پلاستیکی باشد، در این صورت خیلی زود سرکه را به ظرف شیشهای منتقل کنید.دوره مصرف سرکه انگبین سه هفته می باشد و پس از آن باید از طبیب طب سنتی در مورد ادامه مصرف، مشورت بگیرید.